Vaartkunst

Stroomlogo defkleur JPG

Uitnodiging om mee te doen:

Project ‘A day in the life’ – 02062013
Tijdlijn verbindt culturele evenementen Vlaardingse Vaart (2- 16 juni)

Alle inwoners van Midden-Delfland worden uitgenodigd om mee te werken aan het project “A day in the life” tijdens de manifestatie “Over de stroom van de tijd” over, op en langs de Vlaardingse Vaart (1 tot en met 16 juni). Op zondag 2 juni a.s. wordt een dag van de “tijdlijn” van de Vlaardingse Vaart vastgelegd. Een hele dag krijgen inwoners van Midden-Delfland de gelegenheid om alles te registreren wat er op/langs de Vlaardingse Vaart tussen het Rechthuis en de Molen van Schipluiden, vaart, fietst, wandelt, zwemt, wat er te horen en te zien is en hoe het weer is van zonsopgang tot zonsondergang. Foto’s, film, geluidsopnamen, schilderijen en geschreven verhalen/gedichten maken samen een tijdsdocument over de Vaart van zondag 2 juni. Dit document wordt tijdsbestendig opgeborgen voor later: het zal voor altijd een dag zijn uit het ‘leven’ van de Vlaardingse Vaart.
Uit de registraties stellen de organisatoren een presentatie ‘A day in the Life’ (02062013) samen die in het komend jaar te zien zal zijn in de centra van onze dorpen.

Het project ‘over de stroom van de tijd’ vraagt iedereen die hieraan mee wil werken – door op 2 juni te komen filmen, fotograferen, schrijven, schilderen etc. – om zich snel te melden bij de coördinator van het project Marcel Dekker via info@cultuurinhetgroen.nl.

Achtergrond Ter ondersteuning van “de theatrale culinaire tijdreis per boot door de historie van Midden-delfland” langs de Vlaardingse Vaart (5- 8 juni) wordt de Vlaardingse Vaart gedurende twee weken een echte ‘tijdlijn’. Deze ‘tijdlijn’ legt een link met de geschiedenis van de vaart, schept creatieve ruimte waarop hedendaagse kunst en creativiteit zullen worden geplaatst en kijkt vooruit naar de toekomst waaraan wordt gewerkt.
Voor de bezoekers levert dit een spel op van kijken, ervaren, scheppen en inspiratie opdoen. Bewoners en kunstenaars geven aan dit historische water een nieuwe/vierde dimensie: de beleving van de tijd.

Vanaf 1 juni tot en met 16 juni zijn er langs de Vlaardingse vaart verschillende activiteiten te zien en te beleven:

- Doorkijkjes in de geschiedenis van de vaart. Er is een echte ‘tijdlijn’ met data en historische foto’s en voorwerpen.

- Doorkijkjes naar kunst en creativiteit. Beelden, installaties en objecten verfraaien water en kades en geven er een nieuw dimensie aan.

- Doorkijkjes naar de toekomst. De tijd gaat door en daarom gaat het project iets toevoegen aan de ‘tijdlijn’ van de vaart, met o.a. het project ‘ A day in the life’ inspiratie voor een nieuw landschap en voor ‘toekomstig vermaak’.