Actueel en nieuwtjes

Land Art Midden-Delfland, samen het verhaal van het landschap vertellen.

Doet u mee!!!

Het landschap is een belangrijke waarde van het Midden-Delfland gebied. Kunstenaars hebben zich altijd al laten inspireren door dat landschap. Denk aan de Hollandse Meesters uit de Gouden Eeuw en de schilders van de Haagse School. Kunst laat mensen anders kijken. Kunst kan uitdagen en het gesprek openen over de waarde en de toekomst van ons landschap. Gemeente en culturele organisaties in Midden-Delfland hebben daarom samen het initiatief genomen voor een land art project; kunst in, met en over het landschap.

 Land Art; Verbinding tussen stad en platteland

Het land art kunstwerk van Kouji Ohno symboliseert de verbinding tussen de stad en het platteland. De mensfiguur kijkt uit over de polders richting Delft en staat in Het Kraaiennest. Een spannende locatie in de Kralingerpolder, grenzend aan het glastuinbouwcomplex van Westland. Het beeld van de omtrek komt bij Land Art Delft aan de rand van de stad, als poort naar de polders. Tussen de beelden is een fiets- en wandelroute waarlangs je de verbinding daadwerkelijk kunt beleven. Deze route is door de werkgroep paden van de Midden-Delfland Vereniging op kaart uitgebracht. 

 Midden-Delfland Dagen en Festival Boerol; start voor Land Art en Community Art 

De land art kunstwerken zijn ook de kern van gemeenschapskunst, waaraan  bewoners, bezoekers en amateur kunstenaars van alle kunstdisciplines deelnemen. Het beeld in Het Kraaiennest wordt onthult op zondag 18 juni, bij de Midden-Delfland Dagen 2017. Bij de onthulling ontmoeten de culturen van Japan en Nederland elkaar. Het is de opmaat naar het Festival Boerol op 24 en 25 juni. Lokale kunstenaars exposeren hun werk in de beeldentuin tussen het kunstwerk van Kouji Ohno en het Boerol terrein. In de loop van het jaar zullen meer kunstevenementen in Midden-Delfland volgen rond en naar aanleiding van het Land Art project. Zo wordt gezamenlijk het verhaal van ons landschap verteld. 

Hoe kunt u meedoen?

Heeft u oude fiets die niet meer wordt gebruikt, dan kan ie verwerkt worden in het kunstwerk of kan het in een workshop tot kunstobject  worden gemaakt en wordt hij geplaats langs de kunst en cultuur historische fietsroute tussen Art Centre Delft en het Kraaiennest. Ook zijn er workshops Ikebana en origami en kunt u deelnemen aan een Japanse thee ceremonie. Meer informatie via info@cultuurinhetgroen.nl of tel: 06 10194079 Wil van Dalen