Actueel en nieuwtjes

Ode aan Midden-Delfland gaat op 12 juni van start  met de eerste polderwandeling bij ‘t Woudt

2 t Woudt 2b

12 juni 13.00- 16.30 uur

Kosten: 12,50 pp, aanmelden bij odeaantwoudt@gmail.com
(u wordt gevraagd vooraf te betalen)

Minimumleeftijd 10 jaar

Omschrijving van de Woudtse Polder Experience
‘t Woudt is volgens velen het kleinste en ook het aardigste dorpje van Nederland. Het dorpje heeft een geschiedenis van vele eeuwen en lijkt al jaren geleden te zijn ingeslapen.
Je zou het niet verwachten, maar toch is er in en rond zo’n lief dorpje heel wat spannends te beleven.

Om u daarvan deelgenoot te maken nemen we u op 12 juni mee op de eerste ‘Woudtse Polder Experience’. Een hele middag lang ziet, voelt, proeft en ervaart u hoe bijzonder ’t Woudt ook vandaag nog is. We mengen tijdens de Experience het lekkere met het leerzame. Dat begint al met een stevige bodem van een koffie of thee met een ‘Woudtse Plak’. In een wandeling van 6 km krijgen we griezelige stukjes historie en veel vogelgeluiden te horen Wist u dat Midden-Delfland zo ijsgek is dat het een Elfstedenwinnaar opleverde en onze bruggen zelfs op schaatsers zijn aangepast?
We bezoeken de oude in bedrijf zijnde watermolen in de Groeneveldsepolder, die net een klein specerijenmolentje onder zijn wieken heeft genomen. Wie dacht dat melk gewoon melk is, weet wel beter na een melkproeverij op boerderij Dijkshoorn.
Als klap op de vuurpijl horen we hoe ’t Woudt, in mei 40 werd bezet weer terugveroverd op de Duitse invasietroepen. Waar een klein dorp groot in kan zijn!

Het hele programma van de ‘Ode aan Midden-Delfland’ vindt u binnenkort op www.odeaanmiddendelfland.nl logo_cultuurplatform_md

 

Het hek van de Buitenplaats Hodenpijl wordt gerestaureerd

Een historisch hek bij de Buitenplaats Hodenpijl dreigde voor altijd verloren te gaan.
De stichting Midden-Delfland is Mensenwerk heeft het hek geadopteerd en aangekocht.
Voor de restauratie zijn veel fondsen geworven en de restauratie is begonnen. Wat nog ontbreekt zijn de draaiende delen van het originele hek, die zijn al 50 jaar weg!
Nu zijn ze aan de hand van foto’s gereconstrueerd en is Mensenwerk een crowd funding actie begonnen om de hekken weer te kunnen plaatsen. Kosten: 5000 euro per hek!  PGMD sponsort deze actie en ondersteunt de crowd funding.
Eind mei is er ongeveer 2500 binnen, dus als u ons buitengebied een warm hart toedraagt, stort dan een bijdrage op de rekening van PGMD. Wij zijn een ANBI stichting dus uw gift is aftrekbaar van de belasting.
hek jaren 70 13609 kl20210508_143906

 

 

 

 

about_blankAlle informatie is te vinden op de  website die u met deze QR code kunt bereiken. (www.mdmw.nl/hek-hodenpijl)